Prażone migdały, pieczony czosnek, smażone grzanki

Zupy o kremowej konsystencji to w ostatnich latach bardzo popularna potrawa, która często spotykana jest na salonach i w eleganckich restauracjach.

Dlatego kojarzy się nam z czymś wytwornym i wyjątkowym pod każdym względem, a już na pewno smakowym.

Bardzo często na weselnym obiedzie zamiast tradycyjnego rosołu można spotkać krem ze szparagów, czy zielonego groszku.

Dlatego też warto zainteresować się tymi wyjątkowymi kremami, szczególnie dlatego, że ich przygotowanie w cale nie jest takie skomplikowane.

Zblendowane warzywa z bulionem są już gotowe do spożycia, jednak dla dodania im wspomnianej elegancji i wytworności można wykorzystać prosty sposób.

Wystarczy już po nalaniu zupy do miski posypać odrobiną prażonych migdałów lub pieczonego czosnku.

Uprzednio należy pokroić je na cieniutkie plasterki i uprażyć na patelni lub wstawić do piekarnika.

Również dobrym sposobem, który doda smaku kremowej zupie jest dodanie grzanek, najlepiej przygotowanych samodzielnie z dodatkiem świeżo wyciśniętego czosnku.