Prażone migdały, pieczony czosnek, smażone grzanki

Zupy o kremowej konsystencji to w ostatnich latach bardzo popularna potrawa, która często spotykana jest na salonach i w eleganckich restauracjach.
Przeczytaj również: Kursy gotowania, czyli jak zrobić sushi
Dlatego kojarzy się nam z czymś wytwornym i wyjątkowym pod każdym względem, a już na pewno smakowym.
Przeczytaj również: Kurs gotowania a spotkanie towarzyskie
Bardzo często na weselnym obiedzie zamiast tradycyjnego rosołu można spotkać krem ze szparagów, czy zielonego groszku.
Przeczytaj również: Kursy gotowania w telewizji
Dlatego też warto zainteresować się tymi wyjątkowymi kremami, szczególnie dlatego, że ich przygotowanie w cale nie jest takie skomplikowane.
Zblendowane warzywa z bulionem są już gotowe do spożycia, jednak dla dodania im wspomnianej elegancji i wytworności można wykorzystać prosty sposób.
Wystarczy już po nalaniu zupy do miski posypać odrobiną prażonych migdałów lub pieczonego czosnku.
Uprzednio należy pokroić je na cieniutkie plasterki i uprażyć na patelni lub wstawić do piekarnika.
Również dobrym sposobem, który doda smaku kremowej zupie jest dodanie grzanek, najlepiej przygotowanych samodzielnie z dodatkiem świeżo wyciśniętego czosnku.